Jom Follow Saya

PREPAID PALING MURAH DI PASARAN

Tuesday, May 21, 2013

NUTRI-RICH OIL ~ CROWN JEWEL OF NUTRIMETICS SKINCARE RANGE

PERNAH DENGAR NUTRIMETICS?
PERNAH CUBA NUTRIMETICS PRODUCTS?
HAAAA...MEH SINI KITA SEMBANG-SEMBANG NUTRIMETICS :-)

Nutrimetics nie dah lama bertapak di Malaysia, dari zaman aku kecik-kecik dah wujud jenama Nutrimetics nie lah...sebagai salah satu barangan jualan langsung selain Avon, Amway, Tupperware dan macam-macam tok nenek lagik. Tapi, since 2012... Nutrimetics dah bergabung dan malatops bersama Tupperware Brands Malaysia. Produk Nutrimetics kebanyakannya boleh didapati di mana-mana cawangan Tupperware atau agen-agen termasuklah aku nie :-)

Dalammmmm banyak-banyak produk Nutrimetics nie, aku nak perkenalkan NUTRI-RICH OIL terlebih dahulu. Kenapa aku pilih NUTRI-RICH OIL? Kerana... sebagai Independent Consultant yang dah cuba-try-test, hasilnya memang menakjubkan dan memuaskan. Itu pun baru cuba-try-test a few khasiat dan kegunaannya sahaja... kalau ikutkan senarai kelebihan dan kegunaannya, mungkin tahun depan kot baru habis...kikiki... jom tengok macamana rupa NUTRI-RICH OIL nie :


Itu dia gambar NUTRI-RICH OIL aku sendiri punya yang right now aku hangkut ke mana saja hala tujuan tak kira balik kampung, pergi kerja dan jalan-jalan. FYI, NUTRI-RICH OIL SESUAI DIGUNAKAN OLEH SEMUA TIDAK KIRA PERINGKAT UMUR DARI BAYI SAMPAILAH KE WARGA EMAS :-) 


NUTRI-RICH OIL ~ KEAJAIBAN 100 BIJI APRIKOT DALAM SATU JAR !!!!

TERBUKTI BERKESAN..
Krim Pelbagai Guna Dari Hujung Rambut Ke Hujung Kaki !!!

- Menghilangkan parut di muka & badan
- Parut2 lama atau baru (parut chicken pox, parut accident, terkena myk panas, melecur etc)..
- Utk ibu mengandung/bersalin - menghilangkan 'strecth mark' pd perut. Pd awal tempoh kehamilan sapu pd perut agar kulit perut tak merekah.
- Mempercepatkan penyembuhan luka(accident, pembedahan, bersalin dll).
- Menghilangkan jerawat, jeragat, eyebag, sunburn.
- Sesuai utk semua jenis kulit. Kaya vit E utk melembapkan kulit yg kering & membaiki tekstur kulit.
- Boleh diguna sbg lipbalm utk bibir kering.
-Utk yg ingin ke Tanah Suci Mekah atau yg bekerja di dlm aircond disarankan menggunakan pati aprikot agar kulit tidak menjadi kering.
- Juga utk menganjalkan kulit serta menegangkan payudara.
- Sangat sesuai untuk melegakan masalah ruam lampin bayi.

NUTRI-RICH OIL ~ KEAJAIBAN 100 BIJI APRIKOT DALAM SATU JAR !!!!

TERBUKTI BERKESAN.. 
Krim Pelbagai Guna Dari Hujung Rambut Ke Hujung Kaki !!!

- Menghilangkan parut di muka & badan
- Parut2 lama atau baru (parut chicken pox, parut accident, terkena myk panas, melecur etc)..
- Utk ibu mengandung/bersalin - menghilangkan 'strecth mark' pd perut. Pd awal tempoh kehamilan sapu pd perut agar kulit perut tak merekah. 
- Mempercepatkan penyembuhan luka(accident, pembedahan, bersalin dll). 
- Menghilangkan jerawat, jeragat, eyebag, sunburn. 
- Sesuai utk semua jenis kulit. Kaya vit E utk melembapkan kulit yg kering & membaiki tekstur kulit. 
- Boleh diguna sbg lipbalm utk bibir kering. 
-Utk yg ingin ke Tanah Suci Mekah atau yg bekerja di dlm aircond disarankan menggunakan pati aprikot agar kulit tidak menjadi kering.
- Juga utk menganjalkan kulit serta menegangkan payudara.
- Sangat sesuai untuk melegakan masalah ruam lampin bayi.
Kegunaannya : boleh diguna dari hujung rambut hingga hujung kaki

1. Rambut kering & kulit kepala kering : pakai di rambut dan kulit kepala.

2. Muka & bibir kering : sapu malam. muka akan jadi awet muda, lembab, gebu.

3. Leher berkedut, urut dari bawah ke atas supaya leher tegang dan tidak menggeleber.

4. Urutkan dipayudara supaya ia gebu dan mantop malatops!

5. Pregnant lady, sapu kat perut bermula dari 2 bulan supaya tak ada pecah2, stretch mark akan hilang selepas bersalin.

6. Kaki kering dan tumit pecah : sapu kat bahagian berkenaan supaya lembut dan rekahan hilang.

7. Mana2 bahagian badan yang kering, sapu seluruhnya seperti losyen.

8. Kena minyak panas, air panas, kena ekzos : sapu kat situ supaya kulit tak jadi gelembung, kulit tak rosak dan tiada parut.

9. Batuk berbulan2, bancuh dengan air suam dan minum.

10. Bawa ke Mekah, sapu seluruh badan jadikan losyen, supaya badan tak kering akibat cuaca yang panas dan kering.

11. Bawa ke Mekah, buat minum dengan air suam supaya tekak tak perit, boleh elakkan batuk berpanjangan.

12. Sapu pada alat sulit wanita sebelum melakukan hubungan supaya lebih selesa (bagi wanita yang mengalami kekeringan!)

NUTRI-RICH OIL SESUAI UNTUK KEGUNAAN SEKELUARGA !!!


Sekiranya anda mempunyai masalah seperti yang dinyatakan di atas, amatlah berbaloi untuk mencuba NUTRI-RICH OIL. NUTRI-RICH OIL nie guna sikit jek sebab dia sangat pekat.

Aku nak share aku punya cuba-try-test as for now:

1. Sebagai night cream - sapu di muka dan leher sebelum tidur selepas kulit dibersihkan. Hasilnya, bangun pagi kulit rasa licin dan lembut gebu gitew... tidak disarankan untuk digunakan sebagai day cream sebab ianya sangat concentrate so nanti muka nampak berkilat dan silau mata memandang bila terkena pancaran sinar matahari.

2. Sebagai pelemebab bibir - it works superbly! Aku memang pakai lipstick Nutrimetics since setahun yang lepas. Lipstick Nutrimetics tu memang melembabkan. Tapi, kalau time tak berlipstick kat rumah or time dah lepas-lepas lunch malas nak touch up kat opis, aku sapu je NUTRI-RICH OIL nie kat bibir agak tidak kering mengelupas. Opis aku nie aircondnya boleh tahan jugak...

3. Sebagai losyen tangan dan melebutkan part kematu terpencil di jari - all this while aku guna Citrus Bilberry lotion from Nutrimetics jugak. Tapi the lotion is too light untuk tangan emas macam aku nie so kesannya tak memberangsangkan sebagai pelembab. After that aku switched to Vaseline Aloe Fresh Total Moisture, walaupun ianya elok, aku kena apply frequently untuk kekalkan kelembapan pd tangan yang asyik pegang PCBA, testing equipment dan keyboard ini. Kat jari aku nie plak boleh ada seketul kematu dekat pangkal jari cincin tu...haaa..jari manis. So, sekarang aku bertukar kepada NUTRI-RICH OIL sebagai pemebab tgn aku. Alhamdulillah, ianya the bestest so far. Kematu di jari tu masih ada lagi (kalau cakap hilang terus tu maknanya aku PENIPU!) cuma dah semakin lembut now. Tak lama lagi hilang la kematu terpencil tu :-)

Sekiranya ada sesiapa yang drop by ke belog ini dan teringin untuk mencuba keajaiban NUTRI-RICH OIL, sila-silakanlah email ke norafesa79@yahoo.co.uk atau boleh pm inbox facebook aku - www.facebook.com/norafesa. Jangan segan silu, free consultation.

Ini bukan pos berbayar, sebab aku agen, aku guna dan aku berkongsi info :-)

1 comment:

  1. Rasenye sy ad terbace psl post akak mengenai produk ni jgk dan akak ckp ssuai utk kulit kering. Correct me if i'm wrong :D
    i'm just want to know if this prduct suitable for oily and acne skin?

    ReplyDelete