Jom Follow Saya

PREPAID PALING MURAH DI PASARAN

Monday, August 25, 2014

BOLEHKAH KANSER DIRAWAT? SUDAH PASTI..!!! BACA DI SINI...

Assalamualaikum :-)


SIAPA KATA CANCER TAK BOLEH SEMBUH?

kan memang dah dinyatakan yang setiap penyakit yang Allah bagi itu ada ubatnya kecuali m.a.t.i

So, anda ada CANCER dan terus putus harapan untuk hidup.
Tak kasihan kepada ibubapa, anak, suami atau isteri yang menyayangi anda?

Adakah anda sanggup meneruskan rutin chemotherapy dan radiotherapy yang menyakitkan?

Adakah anda lebih suka menghabiskan puluhan ribu untuk rawatan perubatan?

Kenapa tidak mulakan pemulihan dengan cara yang paling asas sekali...???Dengan VIVIX... ianya mengandungi resveratrol yang bersifat anti-oksida, anti-inflamasi dan anti-kanser. Ianya mempunyai properti yang mampu memulihkan sel-sel dari tahap selular!

VIVIX telah terbukti membantu ramai pesakit kanser untuk memulakan hidup baru apabila mereka disahkan bebas kanser hasil dari pengambilan VIVIX secara konsisten!

ALHAMDULILLAH!

VIVIX...terbaik! berkesan!
VIVIX...tidak semahal yang anda sangkakan! Kerana tiada yang lebih mahal berbanding kesihatan & kebahagiaan hidup bebas kanser!

JOM KENALI VIVIX!

Sebenarnya sebelum nie aku dah ada post beberapa kali berkenaan dengan VIVIX. Tapi kali ini.. penekanan hendak diberikan kepada keupayaan VIVIX MELAWAN SERANGAN KANSER!

Info yang aku dapat ini adalah daripada hasil carian Google, so...ucapan terima kasih dan minta dihalalkan info dan ilmu yang 'tuan tanah' kongsikan di belog atau website masing-masing ya :-)

APAKAH ITU VIVIX?

Vivix adalah sejenis cecair pekat berwarna merah yang terhasil daripada kandungan anggur muskat dan tumbuh-tumbuhan lain. Di dalam Vivix terdapat ramuan yang dipanggil resveratrol yang bersifat anti oksida, anti inflamasi dan anti kanser.

APAKAH ITU RESVERATROL?
Resveratrol ialah sejenis phenol semulajadi yang wujud di dalam tumbuhan anggur terutamanya jenis muskat dan anggur kulit merah serta Knotweed Jepun.
Kajian saintifik menunjukkan resveratrol sangat memainkan peranan dalam memanjangkan usia kerana ia dapat melawan penuaan pada tahap sel.

Resveratrol merupakan salah satu kandungan dalam Vivix yang telah dirujuk lebih daripada 2,000 penerbitan penyelidikan termasuk beberapa kajian yang dijalankan oleh Harvard University, National Institute of Aging, National Cancer Institute, dan banyak lagi. Kanser mungkin adalah bidang paling dinamik (pelbagai sudut) penyelidikan mengenai resveratrol. Resveratrol merupakan perubatan semulajadi pertama yang mempunyai bukti kukuh menunjukkan ia menghalang atau menghentikan pelbagai peringkat kanser. Resveratrol bukan sahaja menghindar kanser, malahan ia dicadangkan sebagai rawatan tambahan.

Menghentikan Gen Kanser

Bagi badan yang normal, reaksi badan yang sihat yang dipanggil pengasetilan dan penyahasetilan menjadikan gen hidup atau mati. Bagaimanapun, bagi kanser, sel mula menjadi tidak terkawal dan mengaktifkan "gen kanser" nya sendiri, menggalakkan penyebaran sel-sel berpenyakit. Boleh tonton video 3D di entri Apa Itu Kanser.

Dengan mengawal penyahasetilan dan mengaktifkan panjang umur gen, resveratrol mempunyai potensi untuk menghentikan proses kanser dan memberi manfaat umur panjang yang sebenar.

Menterbalikkan Kesilapan DNA

Punca utama proses penuaan (dan akhirnya kematian) adalah kebolehan sel tua yang semakin menurun untuk mereplika secara terperinci DNA mereka ke dalam setiap sel baru. Disebabkan "kesilapan" DNA dan penimbunan serpihan pecahan DNA yang tidak boleh digunakan, sisa DNA yang tidak teratur ini akhirnya menghentikan sel dari berfungsi dengan baik. Ini menjadikan sel tersumbat dengan "sampah" DNA dan akhirnya membawa kepada kemerosotan dan kematian sel.

Bagaimanapun, resveratrol mampu mengurangkan kesilapan dan sisa DNA ini sehingga 60% melalui kebolehannya merangsang kepanjangan umur gen. Ini merupakan sebab mengapa resveratrol merupakan satu pencapaian besar dalam memperlahankan proses penuaan.

Kesan Anti-Kanser

Kajian menunjukkan resveratrol bukan sahaja menghalang kanser, tetapi juga dicadangkan sebagai rawatan tambahan kepada kanser. Ini kerana resveratrol terbukti memperlahankan atau menghentikan tahap tertentu kanser. Resveratrol boleh menghalang kanser dalam melalui beberapa cara:
Ia boleh menyekat penyerapan estrogen dan androgen (tidak kira sel kanser itu mempunyai reseptor negatif atau positif)
Ia boleh memodulasi ekspresi gen
Ia boleh menyebabkan sel kanser mati melalui penyahasetilan
Di Austria, penyelidikan lanjut turut membuktikan resveratrol turut menyekat kemampuan sel kanser untuk metasis ke dalam tulang pada kadar 30% hingga 71%.

Menghalang Kanser Tanpa Memudaratkan

Resveratrol telah dibuktikan effektif melawan pelbagai jenis kanser, sama ada pada peringkat menghindar mahupun peringkat rawatan. Kebolehannya menghentikan kanser berkait rapat dengan kemampuannya membezakan sel kanser dari sel sihat. Ubat terapi kimo tidak spesifik ketika menyerang sel; ia menyerang sel kanser dan sel sihat dalam masa yang sama. Sebaliknya, resveratrol tidak merosakkan sel sihat, tetapi melindungi sel sihat ketika mematikan sel kanser.

Kebolehan resveratrol yang terkenal termasuk kemampuan menghilangkan radikal bebas, mengaktifkan atau nyahaktif enzim penting / gen / hormon dan kimia tubuh. Kajian menunjukkan resveratrol memberi kesan yang ketara kepada kanser yang berkaitan gen. Antara kesan lain, resveratrol mengaktifkan gen penumpas tumor dan gen yang menyahtoksik bahan kimia. Ia juga menahan gen yang membolehkan sel kanser berhubung antara satu sama lain.

Poliphenol Resveratrol

Resveratrol dan poliphenol berkaitannya turut melindungi DNA sel, menghalang kimia dan radiasi yang menyebabkan kanser, serta melawan radikal bebas dan imflamasi.

Mitochondria
Penyelidik dari University of Rochester (terbitan Mac, 2008) membuktikan untuk pertama kalinya yang resveratrol boleh membantu memusnahkan sel kanser pankreas dengan menembusi sumber tenaga teras sel, atau mitochondria, dan melumpuhkan fungsinya. Mitochondria mempunyai DNAnya sendiri dan mempunyai kebolehan untuk membekalkan tenaga kepada sel secara berterusan apabila berfungsi dengan betul. Menghentikan sumber tenaga secara teorinya menghentikan kanser. Resveratrol mengganggu sumber tenaga sel-sel kanser.

Bukti Penyelidikan Resveratrol Dalam Menyembuhkan Kanser


Jadi..jika anda menghidapi CANCER...please give VIVIX a try. Hubungi saya untuk maklumat lebih lanjut :
ECA 0111 868 6979 (sms/whatsapp/telegram) atau PM saya di Facebook :-)


credit to Freevitamin (http://www.freevitamin.my/2013/12/ketahui-jawapan-bagaimana-vivix.html)

No comments:

Post a Comment